Omgeving van de Preikestolen

De Preikestolen is gelegen in de Lysefjord, een fjord die bekend staat om het licht grantiet gesteenste. Bij de Lysefjord liggen meerdere bezienswaardigheden vlak bij elkaar. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.
 

Lysefjord

De Lysefjord (➚) is gelegen in het zuidwesten van Noorwegen, in de provincie Rogaland. De dichtstbijzijnde grote stad is Stavanger, een stad met ruim 130.000 inwoners en verschillende toeristische bezienswaardigheden. De Lysefjord zelf biedt naast de prachtige natuur en uitzichten ook verschillende bezienswaardigheden. Het is de ideale plek om te genieten van het moois dat Noorwegen te bieden heeft.

De Lysefjord is ook het beginpunt van de toeristische route Ryfylke (➚). Deze 260 lange route behoort officieel tot de mooiste routes van Noorwegen.
 

ReizenReizen

 

Lysevegen

Noorwegen heeft verschillende prachtige en uitdagende wegen. Eén van de bekende is de Trollstigen (➚), waar je met 11 haarspeldbochten naar boven of beneden gaat. Iets minder bekend is de Lysevegen (➚), gelegen in de Lysefjord. In 27 haarspeldbochten rijd je naar boven of beneden op de berg. Daarnaast is er nog een 1,1 kilometer lange tunnel onderdeel van de Lysevegen.
 

Kjeragbolten

Als je van geweldige rotsformaties houdt, dan mag je zeker de de berg Kjerag met de wereldberoemde Kjeragbolten niet overslaan. Deze hangende rots is, voor Noorse begrippen, vlakbij de Preikestolen. In een wandeling van in totaal 6 tot 10 uur, heen en terug, wandel je naar de top van Kjerag. Hier is ook de Kjeragbolten, een rots die tussen twee bergwanden ingeklemd hangt. Vanaf Kjerag en de Kjeragbolten heb je een waanzinnig uitzicht over de Lysefjord.